Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

De Weissensee ligt op een afstand van ca. 1100 km vanaf het centrum van Nederland en is zeer goed te bereiken met de auto. Het snelste rijdt u via Nijmegen (of Venlo), Keulen, Frankfurt, Würzburg, Nürnberg, München naar Salzburg. Daarna richting Villach, voor Spittal richting Lendorf, waarna u in het plaatsje Greifenburg de afslag linksaf richting Weissensee volgt. U kunt ook de routeplanner van de ANWB raadplegen. www.anwb.nl/routeplanner.nl De tijdsduur is natuurlijk afhankelijk van de weers- en verkeerssituatie, maar rekent u op 10 à 11 uur.  http://route.anwb.nl/routeplanner

 
De trein biedt u diverse mogelijkheden, die u eenvoudig via (www.treintickets.nshispeed.nl ) kunt vinden. Afhankelijk van de dag en tijdstip van vertrek kunt u kiezen tussen 1 of meerdere overstappen. U komt aan op het station van Spittal-Millstsee,  De lokale trein brengt u in een paar minuten naar Greifenburg, waarna u een taxirit van 10 minuten naar de plaats van bestemming te wachten staat. De taxistandplaats is bij het station. De tijdsduur is afhankelijk van welke trein u kiest, maar zal variëren  tussen 12 tot 15 uur.

 
U kunt gebruik maken van de vliegvelden Klagenfurt, Salzburg (Oostenrijk) en Ljubljana (Slovenië). Er zijn rechtstreekse vluchten naar Ljubljana. Naar Klagenfurt en Salzburg dient u 1 maal over te stappen. Vanaf Keulen kunt u rechtstreeks op Klagenfurt vliegen. Al vanaf € 39,00 kunt u daar uw auto een week stallen. Klagenfurt ligt op 1¼ uur rijden van uw bestemming, terwijl Salzburg ongeveer 2½ rijden is. Ljubljana is ongeveer 1½ rijden. Ter plaatse kunt u dan een auto huren. Via www.vliegtickets.nl/ kunt u eenvoudig een ticket naar keuze boeken. Vliegtijd zal enkele uren in beslag nemen afhankelijk van welke vlucht u neemt.