Mountainbiken

Mountainbiken

Op de Weissensee zijn mooie mountainbike routes aanwezig, waar een ieder zijn hart kan ophalen. Deze routes staan goed aangegeven op een kaart, die u bij het Tourismusverband kunt kopen en waarop ook de eet- en drinkgelegenheden onderweg staan aangegeven.

Tour 1: “Wunderbaum” Lengte 11,5 km, tijdsduur 1,5 uur, hoogteverschil 167 m. (mid.)

Tour 2: “Tschabitscher” Lengte 7,9 km, tijdsduur 1 uur, hoogteverschil 134 m. (licht)

Tour 3: “Rauna – Alte Mühle” Lengte 9,8 km, tijdsduur 1,25 uur, hoogteverschil 122 m (licht)

Tour 4: “Bodenalm-Ostufer” Lengte 15,7 km, tijdsduur 1,75 uur, hoogteverschil 349 m (zwaar)

Tour 5: “Naggler-Alm” Lengte 16,6 km, tijdsduur 2 uur, hoogteverschil 367 m (zwaar)

Tour 6: “Weiße Wand – Alm Hinter Brunn” Lengte 18 km, tijdsduur 2,5 uur, hoogteverschil 620 m (zwaar)

De tijdsduur van alle toeren zijn natuurlijk afhankelijk van uw eigen conditie en vaardigheid. Wilt u uw techniek verbeteren of wilt u leren mountainbiken dan kan dit. U kunt daarvoor contact opnemen met de heer Peter Schwarzenbacher van Vital Hotel Arlbergerhof onder nummer 0043-4713 2280.

In de naaste omgeving rond de Weissensee zijn in het Gailtal zeer veel mogelijkheden om te mountainbiken. Er zijn meerdere kaarten waarop u deze kunt vinden. U kunt vanuit de Weissensee vertrekken, maar natuurlijk ook uit een van de omliggende plaatsen.

Pas de lengte van uw tour aan uw conditie aan. Denk eraan om altijd een eerste hulp pakketje mee te nemen ofwel uw rugzakapotheek. Ga bij voorkeur niet alleen op pad, daar u in nood wellicht hulp nodig hebt.

Meer informatie vind u tevens in het boekje “Lexikon Weissensee” van Kompass nummer 060. www.kompass.at Ook kunt u deze bij het Tourismusverband kopen.