Wandelen (berg)

Wandelen (berg)

(Berg) Wandelingen / Nordic Walking:

 

In en om de Weissensee bevinden zich 140 km gemarkeerde wandelwegen in alle moeilijkheidsgraden. Deze wegen staan goed aangegeven op een wandelkaart met 1 t/m 10, waarop ook de eet- en drinkgelegenheden onderweg staan aangegeven. De kaart is verkrijgbaar bij het Tourismusverband net over de brug.

U kunt een eenvoudige wandeling maken over de promenadeweg. Ter oriëntatie en om te beginnen op de Weissensee een absolute aanrader. Aangegeven staat dat u dit op 8 verschillende manieren kunt doen met verschillende moeilijkheidsgraden, afstanden en tijdsduren. Deze lopen van 45 minuten tot 1 uur en 45 minuten.

Vervolgens maakt u een keuze of u eerst naar bergaf of eerst bergop gaat. In beide gevallen kunt u uren zoetbrengen. U kunt via diverse wegen naar Greifenburg / Weißbriach en dergelijke of naar de andere kant van het meer, naar Dolomitenblick. U bent tussen 30 minuten en 4 en een half uur bezig. Vanaf Dolomitenblick kunt u ook de boot terug nemen.

De grotere bergwandelingen kunt u eveneens vanuit de Weissensee ondernemen. Als voorbeelden gelden Naggleralm 1324 m, Compton-Hütte 1585 m, Reißkofel 2371 m, Goldeck 2142 m en de Latschur 2236 m. U moet rekenen, dat u met meerdere van deze beklimmingen een gehele dag onderweg bent. Het uitzicht zal u werkelijk versteld doen staan. U kunt er ook voor kiezen om een aantal dagen onderweg te zijn en te overnachten in een hut. Enkele beklimmingen zijn uitsluiten bestemd voor geoefende klimmers.

Bij de Naggleralm bestaat de mogelijkheid om met de lift naar boven of naar beneden te gaan en op deze manier uw wandeling anders te plannen.

Pas de lengte van uw wandeling aan uw conditie aan. Denk eraan om altijd een eerste hulp pakketje mee te nemen ofwel uw rugzakapotheek.

De tijdsduur van alle wandelingen zijn afhankelijk van uw eigen conditie. Ga bij voorkeur niet alleen op pad, daar u in nood wellicht hulp nodig hebt.

Meer informatie vind u in het boekje “Lexikon Weissensee”van Kompass nummer 060. www.kompass.at Ook kunt u deze bij het Tourismusverband kopen.

Op de Weissensee zijn 9 mooie routes voor Nordic Walking. De bewegwijzering hiervan is heel goed geregeld en verdwalen zal niet meevallen. Neem ook eens een lesje om het echt goed onder de knie te krijgen. Bel gewoon even naar de heer Peter Schwarzenbacher van Vital Hotel Arlbergerhof onder nummer 0043-4713 2280 of ga even naar www.arlbergerhof.at